Krämigare creme fraiche får man leta efter och enklare att göra än så här kan det inte bli. Den egna creme fraichen är färsk, fräsch och lätt syrlig. Den kan förvaras i kylen upp till en månad och syrningsprocessen saktar i men fortsätter under den här tiden. Första tiden är den en galet god naturell dipp, veckan efter kanske en smaksatt kallsås för att sedan användas i matlagningen när den mognat än mer. Här får du också 3 smaksättningar inför sommarens grillsäsong.
Anvisningar:
Blanda och låt stå framme i rumstemperatur i 2 dygn.
3 smaksättningar för dippsås eller som kall grillsås
Bearnaisesmak till grillat kött
1 dl hemgjord creme fraiche
0,5 gullök
0,5 dl vinäger
0,5 dl vatten
1 kruka dragon, finhackad
1 kruka persilja, finhackad
salt, peppar
1 dl hemgjord creme fraiche
0,5 gullök
0,5 dl vinäger
0,5 dl vatten
1 kruka dragon, finhackad
1 kruka persilja, finhackad
salt, peppar
Koka löken mjuk i vinäger och vatten. Låt kallna innan övriga ingredienser blandas i.
Äpple och pepparrot till grillad fisk
1 dl hemgjord creme fraiche
¾ dl rivet äpple
¾ dl pepparrot
salt, peppar
1 dl hemgjord creme fraiche
¾ dl rivet äpple
¾ dl pepparrot
salt, peppar
Blanda alla ingredienser.
Citron till grillade grönsaker.
1 dl hemgjord creme fraiche
1 citron, zest och hälften av fruktköttet
0,5 msk honung
1 dl hemgjord creme fraiche
1 citron, zest och hälften av fruktköttet
0,5 msk honung
Blanda alla ingredienser.
Kommentarer
Skicka en kommentar