10-15 stycken
2,5 dl blandade, hackade nötter. T ex paranötter, pistagenötter, caschewnötter.
1,5 dl mandelmjöl
I dl grovhackad sötmandel
0,5 dl solrosfrön
2 dl torkade tranbär
1/2 dl choklad nibs (100%) eller riven mörk choklad med hög kakaohalt
1,5 dl jordnötssmör
1 dl cocosolja
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 nypa salt
Så här gör du:
# Sätt ugnen på 175 grader.
# Bred ut nötterna, hackad mandel, mandelmjöl och solrosfrön i en långpanna och rosta i 10 minuter.
# Lägg jordnötssmör, cocosolja, vaniljpulver och salt i en kastrull. Värm och rör tills det blir en jämn smet. Den får inte koka upp! Häll över den ugnsrostade blandningen i en skål. Tillsätt de torkade bären och chokladen. Häll sedan över den varma jordnötsmassan och rör tills allt är väl blandat.
# Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20×20 cm) och häll över smeten i formen. Smeten ska packas ganska hårt, så du kan lägga ett bakplåtspapper och trycka med handen eller med en stekspade.
# Ställ kallt och låt svalna. Skär sedan upp den i den storlek du vill ha dem. Förpackas och förvaras lufttätt på svalt ställe.http://www.sundvardag.se/har-kommer-receptet-pa-janets-energi-bars/
Kommentarer
Skicka en kommentar