Energibar med nötter och torkad frukt. Utan socker och havregryn men med honung.
Eget hemgjort träningsgodis för alla träningsfreakar och friluftsmänniskor. Att göra egna energibars blir mycket billigare än köpt träningsgodis. Och du vet vad som är i dem.
Du kan variera ingredienser i det oändliga med andra torkade hackade frukter eller bär ex. dadlar, blåbär eller äpplen. Linfrön, valnötter, paranötter eller cashewnötter funkar också. Kanel, ingefära eller kakao och vaniljsocker ger också god smak. Hackad choklad blir också gott i.
Eget hemgjort träningsgodis för alla träningsfreakar och friluftsmänniskor. Att göra egna energibars blir mycket billigare än köpt träningsgodis. Och du vet vad som är i dem.
Du kan variera ingredienser i det oändliga med andra torkade hackade frukter eller bär ex. dadlar, blåbär eller äpplen. Linfrön, valnötter, paranötter eller cashewnötter funkar också. Kanel, ingefära eller kakao och vaniljsocker ger också god smak. Hackad choklad blir också gott i.
ca 16 energibars med nötter
Förberedelse: 10 minTillagning: 20 min
Klart på: 30 min
Ingredienser:
- 1 dl mandel
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl jordnötter
- 1 dl hackad torkad aprikos
- 1 dl hackade fikon
- 1 dl honung
- 1 dl russin
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl tranbär
- 3 äggvitor
Tillagning:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Hacka nötterna grovt för hand eller i en matberedare.
- Lägg i en stor skål.
- Hacka aprikoser och fikon grovt och tillsätt dem.
- Mät upp honung, russin, solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor, tranbär och äggvitor i skålen och blanda runt till en tjock grynig smet.
- Bred ut på bakplåtspapper ca 30x40 cm regtangel på en ugnsplåt i ca 1 cm tjockt lager. Ett tips är att trycka ut degen med ett till bakplåtspapper över smeten så fastnar den inte i händerna.
- Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
- Ta ur plåten och skär energibarerna i lagom portionsbitar.
- Låt svalna.
- Förvara i lufttät burk. Du kan också slå in dem individuellt i folie.
- http://receptfavoriter.se/recept/energibar-med-noetter-och-torkad-frukt.html
Kommentarer
Skicka en kommentar