Öka kroppens pH-värde med alkaliska, basbildande livsmedel och råvaror
De livsmedel som vi äter är antingen sura eller basiska och om man äter för mycket av sura livsmedel, så tenderar kroppens pH-värde att bli obalanserat. Försurande livsmedel är främst socker, halv- och helfabrikat, kött som gris-och nöt samt pasta och snabba kolhydrater. Natrium och fosfor är neutraliserande ämnen som hjälper till att balansera syra- basbalansen, minskar kroppens syra och håller matsmältningssystemet friskt.
Sura uppstötningar, halsbränna, magsår och matsmältningsproblem indikerar att Natrium och fosfor är bristfällig. För upprepade fall av matsmältningsbesvär kan du antingen ta matsmältningsenzymer eller ta tillskott på salter (saltdroppar) för att på så sätt hjälpa kroppens matsmältning och hålla rätt pH-värde. Obalansen kan även ge ökad problematik med eksem, nässelutslag, andra utslag och torr hårbotten.
Örter som innehåller natrium och fosfor är koriander som även är bra för avgiftningen i levern, kummin, anis och ingefära som dessutom kan minska ditt sötsug, balansera blodsockret och förbättra matsmältningen. Fänkål, mynta, basilika, nässlor och citronmeliss hjälpoer till att avgifta systemet och bidrar på så sätt till att göra kroppen mer basisk. Färsk persilja kan du äta på daglig basis om du har lågt pH och för att återställa matsmälningen och hälsan.
Andra källor till natrium och fosfor är ekologiskt odlade äpplen, persikor, aprikoser, papaya, russin, sparris och vattenmeloner (som dessutom sköljer genom njurarna). För att motverka sjukdom och ge ett bra och balanserat pH-värde, bör kosten bestå av 70-80 procent alkaliska livsmedel och 20-30 syrabildande livsmedel.
Basiska livsmedel är exempelvis Nötter. Den minst sura nötten är mandel och nötter med hög syra är jordnötter och valnötter. Av oljorna är olivoljan mest alkalisk medan majsolja är surare. Det naturliga sötningsmedlet stevia är alkaliskt, medan bearbetas honung och raffinerat socker är mycket syrabildande livsmedel. Basbildande frukter är citroner, vattenmelon, papaya, mango och grapefrukt medan blåbär, tranbär och katrinplommon, trots dess fantastiska näringsinnehåll, är syrabildande frukter.
Mejeriprodukter, inkluderat obehandlad mjölk och ost är också syrabildande, liksom vetemjöl och merparten av livsmedel som baserats på sädesslag. Kött, kyckling och fisk är syrabildande livsmedel samt läsk, te och kaffe. Drick istället ett stort glas vatten med basbildande, alkalisk citron eller örtté.
De livsmedel som vi äter är antingen sura eller basiska och om man äter för mycket av sura livsmedel, så tenderar kroppens pH-värde att bli obalanserat. Försurande livsmedel är främst socker, halv- och helfabrikat, kött som gris-och nöt samt pasta och snabba kolhydrater. Natrium och fosfor är neutraliserande ämnen som hjälper till att balansera syra- basbalansen, minskar kroppens syra och håller matsmältningssystemet friskt.
Sura uppstötningar, halsbränna, magsår och matsmältningsproblem indikerar att Natrium och fosfor är bristfällig. För upprepade fall av matsmältningsbesvär kan du antingen ta matsmältningsenzymer eller ta tillskott på salter (saltdroppar) för att på så sätt hjälpa kroppens matsmältning och hålla rätt pH-värde. Obalansen kan även ge ökad problematik med eksem, nässelutslag, andra utslag och torr hårbotten.
Örter som innehåller natrium och fosfor är koriander som även är bra för avgiftningen i levern, kummin, anis och ingefära som dessutom kan minska ditt sötsug, balansera blodsockret och förbättra matsmältningen. Fänkål, mynta, basilika, nässlor och citronmeliss hjälpoer till att avgifta systemet och bidrar på så sätt till att göra kroppen mer basisk. Färsk persilja kan du äta på daglig basis om du har lågt pH och för att återställa matsmälningen och hälsan.
Andra källor till natrium och fosfor är ekologiskt odlade äpplen, persikor, aprikoser, papaya, russin, sparris och vattenmeloner (som dessutom sköljer genom njurarna). För att motverka sjukdom och ge ett bra och balanserat pH-värde, bör kosten bestå av 70-80 procent alkaliska livsmedel och 20-30 syrabildande livsmedel.
Basiska livsmedel är exempelvis Nötter. Den minst sura nötten är mandel och nötter med hög syra är jordnötter och valnötter. Av oljorna är olivoljan mest alkalisk medan majsolja är surare. Det naturliga sötningsmedlet stevia är alkaliskt, medan bearbetas honung och raffinerat socker är mycket syrabildande livsmedel. Basbildande frukter är citroner, vattenmelon, papaya, mango och grapefrukt medan blåbär, tranbär och katrinplommon, trots dess fantastiska näringsinnehåll, är syrabildande frukter.
Mejeriprodukter, inkluderat obehandlad mjölk och ost är också syrabildande, liksom vetemjöl och merparten av livsmedel som baserats på sädesslag. Kött, kyckling och fisk är syrabildande livsmedel samt läsk, te och kaffe. Drick istället ett stort glas vatten med basbildande, alkalisk citron eller örtté.
Kommentarer
Skicka en kommentar